::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Thursday, July 2, 2009

Corporate Dinner GEMS



haloo frendss.. !

lama x update blog aku nih sory yek hehe..
by da way aku baru jek abis program GEMS.
2 bulan aku join n selama tu jugak la blog aku besarang ermm...
uhukk.. sedih coz bepisah dgn company (group) aku yg kucintai ekekeke..

nama company aku "BLAZING SAPPHIRE "


mlm last day tu ktorg menganjurkan Corporat Dinner. Khas utk peserta GEMS - Regency Rajah Court Hotel Kuching. Batch 01 (RRC 01). <<-- kitorg batch yg terbaik setakat ni tau seluruh Malaysia wakaka... kpd junior2 Batch 02 nti kalahkan la batch kami klo boleh hehehe...
Corporate Dinner theme = "ONE GEMS"

Pakaian = Professional + Korporat








Aku suker pic bawah ni ehehehehe....
scandal2 terbaru aku wakakaka..
jgn mareeee...
pic sblah kanan tu aku dgn 0_0
x sangka dr kawan blogger ktorg leh jmp kat program GEMS ni.

yg seblah kiri tu?? ermm.. x de pape lah kawan je hahaha...




Besides, peserta2 juga membuat persembahan utk menghiburkan VIP2 n kami yg x terlibat dgn persembahan itu. ape lagik kami mkn ler puas2 hihi...

Persembahan tarian kaum2 di sarawak, prsembahan band, and persembahan MUKUN (gendang+tarian) melayu sarawak.

Sape kata Sarawak x de org islam+melayu+adat2 melayu??? adehh.. duduk bwh tempurung agaknnye org tu. N masih ade yg pk org sarawak tinggal atas pokok! wakakaka... aku rasa nk lempang jek hahaha...

lagi satu, kata org sarawak ni pakai jawat adehh.. itu adat je la wei.. x nmpak pic2 ni semua kan ker pakai baju semua tu. pakai tudung lagik tau. jgn kata x de org melayu huhu.. aku penah terkena solan mcm tu yek masa aku msh study kat utara nasib baik aku masa tu seorg yg penyabar haha..




so,kpd junior2 GEMS batch 02 dan seterusnya, jaga nama baik program kita ok! N gud luck utk korg!

Last but not least, to my all GEMS RRC 01- kuching, gud luck for OJT. See u all soon as an excellent young Executive & CEO !



ps:/ no hurt feelings ek kpd sape2 yg terasa dgn kata2 aku di atas tu. saja nk membuka mata yg masih tertutup! peace hehe..

24 Animator Comments:

Akmar Anuar said...

ala...iza ni main sorok2 muka lak..
akmar tau iza lawa gell ;)

iza selame ni join GEMS ke??
lor...bestfren akmar pon dapat offer tuh gak..
last week kot die baru stat...

so, iza da abeh gems lah nih??
da leh start blogging mcm bese ke???

I HOPE SO!!!

:D

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

aah kat GEMS selama ni sbb tu jarang update blog eekekek..

skrg dh abis dh kena keje lak skrg ni hehe...

Framestone said...

xpyh la tutup mate he...23x

out of topic--> salam ie3za..sorry lame xdtg blog kamu... bro just lawat mane yg tersempat je..pe cite ek

en_me said...

ammvoiii sakanns..

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

bro framestone:
sy pun baru je bukak blog ni hahaha


en_me:
hehe..sekali sekala ekeke

Framestone said...

patut la xnmpk dah 2 bulan xberblog...bz dgn ape ek

if nk stop berblog untuk waktu yg ame..bgtau la huhuhu sian bro huhuhu

KembokeciK said...

thanks komen kat blog.ha...ade pon sorang yang perngalaman ngan gems ni..hehe...taniah da abis..saye lak baru nak start..cuak lak .huhu..so OJT dapat mane?ade tak peluang nak dapat keje lepas OJT tu..huhu..

khaLifah feDi said...

ahaks......kedapatan sdah hee~`

so what happen after thiz ?

kf pun baru aje akti fblog wey, sbln kf stop hee~

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

kembokecik:

mesti ler ada. tp yg penting ubah attitude diri tu dulu ;)


kf:

haha sama la kiter yek ;)

lps ni kejer ler kena hantar jauh pulak dr hometown huhu

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

woi mistery girl..

dah tamat gems, ko langsong x tegor aku.. mcm r aku tauk ko sapa ooo... misteri kali jak..


plus rindu r ngan GEMS


btw good luck r kat bintulu...

~~Noly said...

dh lama xdinner cenggini..huhu

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

AJ:

hahahaha... surprise!!! ekeke
adehh..tauk juak nya mek kat bintulu huhu mesti maca kat blog 0_0 nk hehe..


Noly:
surh la company wat hehehe..

KembokeciK said...

yeke...ade ekk...huhu...kene jadi tranpomes aa gini...otobottt...transpomm...kukekukukeukeukuke..haha
so bile p OJT??kat mane??

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

kembokecik:

hahah ye la kena transform haha..

OJT start isnin ni huhu..
jauh dr hometown huhu tp x pe la boleh melancong ekekeke...

o_o said...

eh?aj msh blom tauk sapa ktk?

KembokeciK said...

lagi satu tu nak tanye.mase daftar kene pakai baju pejabat ke??

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

0_0:
aok belom hahahaha...


kembokecik:
sy dftr lmbat 2 minggu ekeke... nk pakai pakaian pejabat pun boleh. tp pakai pakaian biasa je la. casual smart. x de pe la juzt daftar2 n isi2 borang je ;)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

nang suka bertapok nya ya, daus.. nang geng mask of zorro kitak duak daus tok...!! even masa mok carik owner blog makannyaman dolok pon bberapa orang aku nanyak x kenak wooo...

KembokeciK said...

ok..tq..huhu

momentinlife said...

aik! ari tu rsanya dah komen.. ilang pulak eh.. huhu

tahniah dah abes.. practikal kt mana? =p

13may said...

errr...sakit mata ker???

tu dok cover cover :P

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

momentinlife:
praktikal..huhuhu..nun jauh d sanaaaa hehehe...


13may:
a'ah sakit mata la bro skodeng laki hensem wakaka...

HEMY said...

waa...cam besh program ni...bagi peluang kat anak2 muda belajar sesuatu...bagus2

feeq said...

tumpang lalu.. :-p

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*