::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Sunday, May 10, 2009

Dunia baru aku



Dah 1 week aku join program nih GEMS. Memang best giler lah! byk jmp kawan2 lama n kawan2 baru hehe... training ni dlm 2 bulan setengah. aku masuk lewat 2 minggu. so aku ade 2 bulan lagi ler kat sini. kat hotel 2 bulan huhu..memang best ekeke..




Ini team aku utk english group. Kami tgh prepare utk presention business plan kami. Baju black tu kira kitorg punyer CEO ler. konon nyer kami ni satu company hehe.. masing2 ade part masing2 utk di present. aku lak part marketing. giler arr x penah2 aku ambik bab2 marketing nih huhuh... but thiz is one of our course there.



Suasana presentation. masing2 berdebar2 tunggu turn huhuhu... aku n team aku ambik port kat belakang. sonok tgk gelagat org hak3 + gelakkan org ekeke... lps tu org pulak gelakkan kami hahaha... mane x nyer habis2 jer slide presentation kami keluar slide "Sekian Terima Kasih" padahal sepatutnya kena tulis "Thank You" kan english nyer presentation wakaka.. semua gelakkan kami ekekeke.. tu la sebenarnyer nk copy pic background tu tp lupa nk delete tulisan tu hehehe..




Ini team (company) aku. setiap team tu mewakili company la.Setiap company mesti ada seorang CEO. So kira ala2 korporat organization dh ni hehe.. so kami ade 6 company semuanya. team aku memang happening giler! Pic ni diambil semasa kami tgh berlatih koir utk "Talent Day" pd hari jumaat lepas.




Ini pic masa hari "Talent Day". Ni part team mane ntah aku x igt, dorg tgh present Poem dgn cara dorg yg tersendiri. one of my favourite scene dat day. siap pakai baju ala2 askar lagik tuh! huh memang best dorg nih n kreatif!



conclusion nyer training ni memang superrrbbb!!! plus.. ade elaun jugak diberi hehe... tp bg aku, aku x pentingkan elaun tu sumer. ape yg aku nk hanyer knowledge n experience. lps habis training ni aku akan bina kerjaya aku balik yg selama 6 bulan ni aku dh tinggalkan huhu! its so hard to start from the beginning again... tapi... ia bukanlah perkara yg mustahil!! do it while we can! believe in what we do! strong spirits! n FOCUS !!!

then...
it will end up with GLORY!!!


24 Animator Comments:

khaLifah feDi said...

aku hilg fokus nie..sbb mata ngantuk wey!!!

Akmar Anuar said...

waaaa....best gak kursus nih...
tapi kan...sempat je gambar ie3za tu di-edit-kan.....naughty u!!!!

ie3za sebelum ni keje pe?
bisnes ke?

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

kf:
errkk.. ko ngtok tido ler hahaha..

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

akmar:
hehe best giler huhu!
ni tgh ade masa2 terluang sempat ler nk edit2 gambar ekeke..

b4 ni sy keja bidang IT ler cik adek comey ;)

IxoR@ said...

siapakah itu...wajah berconteng?

:P

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

Ixor@:
hehehe.. sape lagik ekeke ;)

Monkey D Luffy said...

sungguh bermotivasi jer aku rasa skang ni

tq

muahahaha

momentinlife said...

ermmm training ni under KNB ke?
after training practikal kan?

~~Noli said...

hoho..

thank you..

ehh..

terima kasih..

hehe..

Jard The Great said...

yep... bersemangat kembali dah sahabat aku sorang neh.. ehehe..

alhamdulillah!

o_o said...

be motivated!!hehe

en_me said...

betul betul.. knowledge n experience kannns.. elaun pun masyukkk perghhh.. ehehe

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

monkey d luffy:
muahahaha.. poyo la haha


momentinlife:
yup under KNB. lps tu training kat company pulak.


~Noli:
hehe..perli nampak ekekeke ;)


jard:
hehehehe...


0_0:
be motivated!!
but corrupted mind wakaka..


en_me:
yg penting knowledge n xperience ;)

Framestone said...

out of topic--> mau xrindu kamu huhu... ikut hati mahu je wat iklan cam iklan shazlinie tue n sebarkan di seleuruh malaysia he..23x

dah habis training ke tue...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

sapa kitak ooo?


misteri gilak


cuma ada gambar mata jak..


at least aku dah tauk blog daus..




mun andai kata kita bertembong tegor2 r

HEMY said...

uii..bagus sangat2 training2 cmni..kena lak ada geng sekepala..mmg enjoyyyy

o_o said...

aj, senang jak mok tauk nya sapa..mek 2 salu jalan sama

Tajul said...

lepa ni dorg anta kat mane ek?
sori la tanya,tak tau.

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

bro framestone:
waaa.... bro siap nk iklan kan sy lagi ek wakaka..
x abis lg ler training ni bro hehe ;)


AJ:
jeng..jeng..jeng...!


Hemy:
betul tu hemy huhuh...


0_0:
hehehe..daus ;)


Tajul:
ikut kat mana tmpt yg terdekat dgn awk ler. awk apply la kat portal GEMS k ;)

Anti-agni Energie said...

taniah... sweet memories yah!!

Nice post.

Salam, kami merupakan pekerja-perkerja yang telah dibuang tanpa menerima gaji dan pampasan oleh sebuah syarikat multinasional yangdalam proses untuk lari dari Malaysia

Please support kami.

Jadilah follower kami.

http://agni-energie.blogspot.com

Inilah usaha kami untuk menuntut hak kami.

~aku boy~ said...

huh...rasa berdebar dan bersemangat lak aku baca post sal progrm nih...sbb sabtu nih aku dah start dah utk batch 2...huhu mesti cedok pengalaman byk2..hehe

~aku boy~ said...

huh...rasa berdebar dan bersemangat lak aku baca post sal progrm nih...sbb sabtu nih aku dah start dah utk batch 2...huhu mesti cedok pengalaman byk2..hehe

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

aku boy:

congrats coz dpt program tu k ;)
kalahkan batch kami klo boleh ler hehe --> RRC01 (Regency Rajah Court Batch 1 - kuching ) batch kami yg terbaik setakat ni tau! ekekeke ;)

Jard The Great said...

oit.. hapdet blog wei!! kerinduan dah neh...

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*