::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Tuesday, March 17, 2009

Dont sleep with your HP

Froydehayem Folenhurst seorng ilmuan kimia Jerman telah menemui permasalahan hand phone yang membahayakan otak manusia jika selalu berada hampir dgn penggunanya terutamanya ketika waktu tidur.

Hp mengakibatkan kondisi sukar untuk tidur dan resah, serta kerosakan pada otak sehingga dalam jangka waktu lama akan menyebabkan kepada kerosakan sistem kekebalan dalam tubuh.
Antara lain seperti rasa pening dan rasa sakit lemah ingatan, gelisah di tengah-tengah tidur, serta telinga berdengung pada malam hari.

Penelitian menunjukan juga bahwa frekuensi yang berlebihan dari perangkat elektromagnetik ini mungkin akan menyebabkan beberapa bahaya kepada otak manusia. Dengungan telinga itu disebabkan oleh energi yang berlebihan yang masuk kedalam tubuh manusia melalui seringnya berhadapan dengan gelombang elektromagnetik yang berlebihan. Pengaruh radiasi bertambah terhadap orang tidur khususnya mata dan otak.

Melalui video di bawah ini, hanya dgn menggunakan hp anda boleh memasak pop corn! So korng klo x de mikrowave nk masak pop corn korg leh guna je hp wakakaka...
Pop corn pun leh masak disebabkan oleh gelombang elektromagnetik hp. Bagaimana pula dgn otak kita???2 Animator Comments:

o_o said...

kmk ada tok

http://www.seapartytechnology.com/emrix.php

utk atasi masalah microwave tepon

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

wow..gud info.
thanks 0_0

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*