::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Sunday, March 15, 2009

Lelaki zaman sekarang

erm..aku nk story sket pasal lelaki zaman skrg ni. x de la laki zaman skrg ni jahat2 tau x semua hehe.. ade gak yg baik2 tp x ramai ler krn mrk mengalami kepupusan yg amat sgt..
pemikiran mrk pun x lagi spt lelaki zaman dulu2 zaman bapak aku hehe di mana mrk msh berfikiran ortodoks. (maaf ler bukan nk kutuk sape2 cuma luahan je) ;)

ortodoks di sini maksud aku pompuan keja dapor aje x yah bljr tinggi2. lps tu keja jaga anak, jaga laki, jaga rumah, jaga pinggan mangkuk gelas, jaga makan, jaga baju >>> sepenuh masa hanyer terperuk di dapor rumah saje.. yg si suami pulak langsung x membantu.. waaa klo aku x sanggup ler..

tp aku respect dgn lelaki zaman skrg ni coz mrk reti nk membantu isteri :).
ni pun sbb aku tgk abg2 ipar aku ler. semuanyer reti membantu buat keje2 rumah hak3... jaga baby, sidai lampin, lipat pakaian, kemas rumah hehehehe... toleransi sesama suami istri tu penting kan utk rumah tangga yg bahagia.

waaaa...tetiba lak teringat ngn movie ayat-ayat cinta.. muahaha..





13 Animator Comments:

Yanmie said...

salam...

yep..yan sgt2 setuju...ehehe...

alien said...

owh, igt na citer apa ..

fq said...

owh...yeke?
tp x sume kn?
hehee...

IxoRa said...

Lelaki zaman sekarang dah ada anjakan paradigma... :P

ie3za said...

yanmie:
muahahahaaa...mesti husband awk baik mcm tu gak ek :)

alien:
lor..nk citer pe lg hehe

fq:
yer x sumer awk kategory mane lak :)

ixora:
lelaki zaman moden katakan ngee

MH said...

aku sebagai lelaki lagi la tersangat setuju..hahahaha

ie3za said...

MH:
wahaha..no komen :)

Yunus Badawi said...

Salam kenal.
Saya cuba utk jadi lelaki zaman sekarang yg terbaik utk keluarga.

cHoki2BeSt said...

tp ada pro n con juga bukan?

Si Comel said...

kt uma, abah saye masak, mak saye kemas uma..saye tdo..ouhh..sungguh harmoni~!


btw: thnx sbb sudi singgah blog saye~

Kipas said...

nak wat cm ner... laki pong dah nak pupus dah... mmg la ckit jerk yg baek...

ie3za said...

Yunus Badawi:
Salam kembali. Tahniah ler nk jd yg terbaik :)

Choki2Best:
muahaha..tiap sesuatu pasti ada pro n con.

Si Comel:
Ouuhh..sungguh2 harmoni ekeke..
ur welkem :)

Kipas:
Aik..mcm majuk jerk bunyik hehe

Framestone said...

oh cam bro la kan... pandai masak..pandai layan anak..yg penting pandai layn isteri..ops bro takkhwin lg..so xleh la nk pratik kan

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*