::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Friday, March 6, 2009

Islam in Kingdom Of Heaven movie



Industri film barat telah berjaya memaparkan sebuah film bertajuk “The Kingdom of Heaven” yang menampilkan Orlando Bloom.Perang Salib terakhir tentang kejatuhan Jerusalem –Kota Kerajaan Surga, ke tangan tentera Islam. Dipimpin oleh legendary Muslim leader Saladin(Tokoh Katalis kebangkitan Islam Salahuddin Al-Ayyubi). movie yg dikeluarkn pada tahun 2005. nice movie to see spy umat islam kini sedar.

Sekalipun telah mendapat kritikan dahsyat dari sebagian besar masyarakat barat, film yang telah berjaya di peringkat “Box Office” ini merupakan satu-satunya film yang telah mengimbangi kedudukan Islam di tengah-tengah konflik Israel-Palestina dan kekeliruan di kalangan masyarakat antara bangsa mengenai Islam.

Sejak serangan 11 September 2001, pandangan dunia terhadap umat Islam tercoreng. Misi film ini untuk membuka pandangan Barat bahwa Islam itu agama damai dan tidak menyukai peperangan.

2 Animator Comments:

Dozen said...

Kta ada minat yg sama mengenai perang salib. Sbnnya sy bru je taw psal ctew ni lgpown ctew ni kna ban dkat Msia. Sy skank msih tcari2 dvd cte ni. Sy dh pnah gaks tgk sedutan video dkat youtube. Mcm besh je tgk = )

ie3za said...

sy memang minat citer yg ade perang2 ni hehe.

kena ban ke kat msia?ade kontroversi ek?

erm mayb klu awk download je kat Ares mesti ade punyer lah ;)

citer ni memang sgt best. thumbs up ;)

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*