::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Friday, April 3, 2009

Baju kurung vs interview Pegawai krjn

Semalam aku g interview jawatan yg aku apply dari state government as Peg.IT. Ade la prepare sikit2 tp memang aku x confident nk attend interview tu tp aku memang minat jawatan tu mcm mane tu ek hehe...


Sampai awal semestinya n of coz la kena pakai pakaian formal. yg terbaik bg perempuan pakai baju kurung ler ermm... Ni 1st time aku attend interview gov. cuak gak sikit al maklum la mesti ramai interviewer yg interview aku nti huhuhu...

Baju2 kurung ni aku jarang pakai pegi keje sebenarnya Previously aku biasa keje dgn private company je biasa pakai slack n kemeja je malas aku nk pakai ayu2 pakai baju kurung pegi keje rimas aku. penah satu hari officemate tekejut aku pakai baju kurung g ofis. maka dgn kehairanan dia pun bertanya:

amoi: kenapa u pakai baju kurung ini hari hoh? (dgn sengih2 nyer)

aku: malas mau ion kemeja maaa...

amoi: x penah nmpak u pakai baju kurung hehe...

aku: (sengih...)

-->> kadang2 klo aku mls mau ion kemeja n terlambat sgt dh aku pakai jek baju kurung hehehe...

lgpun klo ayu2 sgt nti susah nk naik bus n lrt paham2 je la lrt tu mcm mana keadaannya. kadang2 kena berlari2 anak mcm anak ayam sebelum lrt tu sempat membunyikkan alarm nyer tu hihi... rapidkl bus lagik la ape nk dikata huhuh....

aku ni jugak jenis jln laju n poyo jer x pandang org klo org x kenal aku memang org kata aku ni minah sombong. lantak la ade aku kesah?? janji aku hepy kah3...

Ape citer dgn interview aku????

erm..kami ade 8 org je yg attend dr 14 org candidates. Then disuruh isi kehadiran. pegi la aku ke meja itu dgn selambanyer utk isi. guess what...?? aku 1st candidate!!!! fuhh.. duss..duss.. #$%^*$*&%$%^^%$#^@.....

ehemmm... aku dh kena panggil masok2 jer kena la senyum sikit beb ngeee... dan ucapkan gud morning. nk tau brp org interviewer?? 6 org siot penoh meja meeting yg panjang tu..
1 malay male (GM) + 1 chinese female + 2 chinese male + 2 other female kot... = 6 habissssssss aku... 1st time aku kena interview seramai mcm tu hak3.. kelakar pun ade rasa..

erm masa interview x de la byk tanyer sgt introduce diri je, experience keje dan lain2.. tp agak lama gak la coz aku byk kena provok pasal keje n experince hak3.. hancusss.. provok tu yg x tahan tuuu...

tp dorng sgt baik walaupun dorng provok aku macam2. nice to meet them . dh agak masa tu memang dh x dpt position ni sbb dorng kata aku x cukup byk experience lagik hehe.. nvm la aku x kesah aku hanyer mencuba je dorgn pun byk bg aku nasihat. keje dulu dgn private company sampi betahun2 bru dpt byk experience.

maklum la yg aku apply ni bukan under SPA. aku apply under negeri sbb tu la susah nk dpt. lgpun biasa la politik org dalam...... byk sgt cable car hahaha...

lain la SPA x de experience pun dpt sbb nti akan di beri kursus lagi. mcm best jek tgk mber2 aku yg dpt mcm senang je keje hehe.. x mcm kami org private huhu tunggang tebalik sampi tgh2 mlm dr pagi sampi ler pagi esk nyer lagik uhuk.. aku penatttt, letihh, ngantok, tentionnn uhuk..

18 Animator Comments:

Mr PenyuBiru said...

err..sempat lagi tak tuk wish good luck! hehe

Jard The Great said...

bnyk saingan ker? ntah2 yg dtg seme takde experience.. hehehe..

Framestone said...

wow huhu hope dapat la ek... ops kerajaan negeri mne nie ek

nisa shari said...

salam..
xpe la 1st itvw exp dgn gov kan...
neway, spa kan ade iklan yg..jawatan kosong sentiasa...rasa ade la peg.IT, try g website SPA tengok ye!

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

Penyu:
aku dh siap kena bantai teruk2 baru nk wish ke hak3..

Jard:
x ramai pun. alaa..ntah2 dh ade calon kot saje je panggil interview tu nk memeriahkan keadaan.. gov state aku biasa la jard..

ade mber aku dpt pegw.It senang2 je. bapak dia dato woo... tandatangan je terus dia dpt huhu.. aci x aci? uhuk..

Bro framestone:
errrrr.... oopsss.. nti blog sy kena sita pulak hahaha...

nisa shari:
itu sudah semestinyer huhu...

en_me said...

tp ko pakey tudung takk erk.. hmmm

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

en_me:
errkk... mestila pakai tudung adesss... haha
klo x caye tanyer Jard and Aim-a.. lawak la bro ni hak3..

13may said...

gambar berbaju kurung takde ker?

hehhe hehhe

a.b geldofg said...

pduli apa org..buat apa g kita suka

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

13may:
x leh tunjuk nti ramai yg tergoda lak hahahahaha...

a.b geldofg:
betol tu erm.. ;)

khaLifah feDi said...

emm btol2...[ckp gaya upin]

yg pentng kita pakai pae yg wat kite selesa nk pki kn2..emm ok :)

Mrs. Acid said...

sy tau sape amoi dlm cite awk nih.. Joe kan?? kan?? kan?? hehehe.. awk dah blik Swk ke?

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

khalifah fedi:
btol3.. hehe

mrs.Acid:
bukan Joe la but Kim haha..

o_o said...

elo ktk..check this out!!


http://www.techieblogger.com/2008/08/add-yahoo-smileys-to-blogger-posts.html


;)

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

thnks dude ;)

Framestone said...

sape yg nk sita blog kamu ek

penjenayah.merah.jambu. said...

takut la interview ni..huhu..

Thena said...

oic.. kitak g interview duhall.. so gud luck ler k.. mek harap ieza berjaya dalam idup mengejar cita2nya dan impian idup k..try ur best frennzz..

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*