::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Tuesday, April 14, 2009

kerja oh kerja! makan oh makan!

lama x tulis n3 baru x berkesempatan la huhu...


by da way, ahad hari tu aku g jobs fair ermm memang sonok gak la byk company yg terlibat. baik utk mrk yg sedang mencari pekerjaan dan yg telah dibuang kerja pd awal tahun ini akibat kemelesetan ekonomi dunia. as for info, ade sebuah company ni telah membuang pekerja mrk seramai 900 org termasuk la member aku.. fuhh ramai tu! x leh ler aku nk bgtau company ape tu kat sini ermm. tp nasib baik ler pekerja2 tu semua diberi pampasan jugak klo x memang masak ler nk bayar semua living cost.



agak happening jugak la. penat aku pusing2, isi2 form, so dudok jap amik2 pic ehehehe...
masa tgh pusing2 tuh ade la 1 agensi suruh aku isi form. then bila aku dh isi aku hantar ler kat sorg amoi tuh. dia baca form aku then tetiba terus ckap kat aku:

amoi: ooo ni hui jiang hua yi ?
translation: ooo u pandai cakap cina?

aku: hui ya.
translation: pandai

amoi: ni hui xie hua yi ma?
translation: pandai tulis cina?

aku: bu tai hui xie, hen jiu mei you xie. wo hui jiang wo hui ting.
translation: x brp pandai sgt tulis, dh lama x tulis. i pandai cakap dan dengar.

amoi: ooo na hao aaa.. ming tian qi wo de office interview.
translation: oo bagus.. esk pegi office kami interview.

aku: hehehe..tq ;)

psssttt... aku bukan cina la korng jgn pk aku cina pulak hehe.. aku pakai tudung tau hihi..


tp ni hanya agensi mencari kerja. tp x pe aku pegi je la huhuhu.. my previous company pun aku carik through agensi jugak dan perkhidmatan mrk sgt bagus sekali. yg previous agensi tu pun ckap mandarin gak ngn aku hak3.. nasib la.. len kali anak2 korg hantar ler belajar kat sekolah cina yek hehe.. byk kebaikannyer.

lps abis pusing2 tu perut berkeroncong pulak. erm..bab2 makan ni aku sukerrrr bangatt!
malas nk g jauh2 ktorg g Hartz Chicken Buffet je melantak x hingat! hehe..



makann oh makann....

ppssttt.. yg dudok tu aku. x nampak kan..kan... hehehe..

13 Animator Comments:

IxoRa said...

Makan kt ne tu ?

Tersangat la untung jika tahu berbahasa Cina...

:D

alien said...

base cine dah hampir pupus dari lidah aku..
huhuhu

Akmar Anuar said...

Ya Allah!!!
makanan tu sume sangat seksi!!!
terliur saye!!!
slurrppp!!! =p

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

ixora:
hehehe..untung2 ;)

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

alien:
oo tau bhs cina gak ek. bagus2 ;)

akmar anuar:
yerp mari makan! hehe

nisa shari said...

ha, bagus2 nanti ajar ai pulak ckp cina...heheh

Monkey D Luffy said...

ko pandai ckp cina ek? wow!

paiseh said...

nanti gua zoom comel2 sosok2 duduk tu..
kantoi la lu.. hahahahaa..!!

o_o said...

mek jeles ngn urg nok pande kaka cina..ktk mkn hartz x ajak mek pn.saba jkla..huhu..

Jard The Great said...

hehehe... ko ade skil.. patut jadi rebutan majikan nih..

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

nisa shari:
ajar u? boleh2 hehe...

monkey d luffy:
hak3..wow!

paiseh:
amboi..lu nk zoom gua wat pe hahaha..

0_0:
ktk ya mkn nk nyaman2 x juak ajak kmk hahaha..

jard:
hehehe..sumtime ikut nasib gak ;)

HEMY said...

aku paham yg ming tien tu...hehehe

aku pn pandai dengar gak..ahahaha!!!

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

hemy:
bagus2 hehehe...

apsal ko pandai dgr jek ahakss..

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*