::: This Path Maybe Difficult But The Destination Is Certain :::

Friday, April 24, 2009

kenapa aku benci lelaki???



Aku benci pada lelaki...
kenapa aku benci lelaki???
nak tau knp??
ni trauma masa aku zaman sekolah2 dulu ler..

aku ni zaman sekolah dulu x cantik
(mcm la skrg ni cantek sgt! ekeke)
so laki memang x suker sgt la nk bekawan kan
mrk ni suker bekawan dgn pompuan yg cantik2 je
yg gedik2 jek. yg terlentok sana lentok sini
yg suker cakap

so, zaman sekolah ramai la member2 aku yg bercouple2
masa tu x tau pape masih bongok lagik hehe
mcm sonok je tgk org couple2 ish2...
padahal x faham lagik tuh yg keadaan tu
boleh bawak ke arah kemaksiatan

masa sekolah, kebanyakan yg pegang jawatan2 mrk ya cantik2
yg segak2, yg hensem2 ermm.. mcm diskriminasi pulak
tp.. x heran lah.. lantak korg ar..

aku masa sekolah x suker belajar
sgt2 x suker!!! aku benci pergi sekolah!!!
sejak aku pindah masuk ke tingkatan 4 ke sekolah bandar
aku tinggal kat hostel, dunia baru aku
walaupun rumah sgt dekat dgn sekolah
family tetap suruh aku tinggal kat hostel
biar pandai berdikari kata mrk...

aku hari2 blur je dlm class
aku x leh tumpu perhatian dlm class
hari2 aku ngtok, hari2 aku cepat2 nk balik hostel
hari2 aku benci nk masuk class
hari2 aku bosan masuk class
ntah..aku pun x fhm knp...
sampi result spm aku teruk!
sgt2 terukk!!!

yg teruk nyer jugak...
aku terpikat kat seorg tomboy kat sekolah
lgpun aku memang benci lelaki masa tu
adess..aku pun x faham knp leh tepikat kat tomboy
hahaha...dia cute seyy n baik hati..

maka dgn result aku yg teruk itu
aku last2 diterima masok form 6 pulak
adesss... caner leh dpt? errmm..

nk dijadikan ceritanya,
aku bercinta pulak masa tu
mcm siot jek.. bercinta la konon..cehh..
bila pk2 balik aku rasa mcm bongok la aku
sbb bercinta masa sekolah hahaha

tp, sebenarnya aku x de perasaan langsung kat dia
aku cuma saje utk suker2 je
utk hilangkan boring hahaha

tp x lama la, sbb lps tu aku dpt tau dia nk couple dgn aku sbb dia bertaruh dgn budak2 laki yg lain yg sama class dgn kami, lgpun aku baru dpt tau yg dia memang dh ade awek kat kpg waduhh..terhina je rasa!

tanpa membuang masa lagi
aku terus mintak putus
dan putus sahabat terus!
lps tu aku x penah bercakap dgn dia
walaupun kami satu class
walaupun dia nk becakap dgn aku...
aku langsung x pedulikan dia lagi.

knp aku rasa sakit hati?
ye..sbb mungkin aku dh sayang dia kot huhuh..

lps peristiwa tu aku nekad study rajin2
sampi aku boleh kalahkan budak cina
yg salu dpt markah tinggi tu
hahaha..puas hati aku! masa tu..
baru korg nmpak siapa aku
baru cikgu2 nampak kewujudan aku
lalala...

even, ustazah cakap (dia ni musuh aku.. aku benci ustazah ni) dia kata aku x de harapan masuk universiti dan merendah2kan aku depan budak2 lain dan cakap macam2... adehh...
cakap kat budak2 junior mcm tu pasal aku???
nasib baik la ade mulut2 yg bgtau kat aku huhu

mungkin sbb aku ni sebelum tu jenis x dgr cakap,
nakal, malas belajar hahaha
tp dia x nak pulak cakap depan2 aku ek
kira mengumpat la tu kan... kan...
tp x pe... itu menjadikan aku terus nekad nk masuk universiti
+ aku nekad nk belajar sbb ditipu oleh lelaki itu jugak huhu

aku study pun x de la die hard nyer sgt
cuma bila sumtime dtg giler ba** nk study tu aku study mati2..
klo rasa x nk study, aku tido
tp budak2 lain salu refer kat aku jugak
konfius jugak aku..
so.. itu la aku ekeke

masa berlalu...
aku pun diterima masuk universiti..
huhu gumbira bangat hak3...
masa aku isi form ari tu, aku sengaja pilih tmpt jauh2
aku nk lari dr tmpat aku masa tu + nk lari dr kisah2 yg aku benci sepanjang hidup aku!!
aku nk tgk tmpt org pulak
aku suker merantau...
maka, terbanglah aku ke utara...

semasa di universiti... aku mempermainkan setiap perasaan lelaki yg menyukai aku hati aku sgt dendam.. entah la.. aku benci mereka2 itu.. mungkin sbb aku takut untuk dipertaruhkan lagi??? aku bukan wang taruhan.. aku bukan barg permainan.. aku bukan daun2 terup yg diperjudikan..

aku x pernah serius pun nk bercinta
bagi aku cinta itu tak ade
cinta sesama manusia itu tipu!
cinta sesama manusia itu x pernah wujud!

tapi...
musim2 berlalu...
aku melangkah ke alam pekerjaan
tiba2 aku rasa aku dh jatuh cinta..

JATUH CINTA????
knp aku bodoh sgt ek boleh jatuh cinta pulak???
mungkin tersentuh dgn ke'caringan dia huhu

tapi... x lama... Tuhan tunjuk kejahatan laki tu pd aku rupanya aku pompuan 2nd di hati dia.. ouuhh... rasa terhina lagi sekali...
aku tanyer pompuan tu
syg sgt ke kat laki tu??
dia kata x sanggup nk berpisah dgn laki tu
walau ape pun terjadik.. sbb
byk dh mrk harungi bersama2...

adakah..
oohh..aku faham maksud dia..

wahai perempuan... jgn la kamu mudah utk serahkan diri kamu pada lelaki.. walau syg kamu byk mana sekalipun
walau hati aku penuh dendam walau hati aku busuk.. aku masih lagi berpijak dibumi nyata aku masih lagi waras x terjerat dgn pujuk rayu lelaki
maka... aku undur diri demi mereka...


Alhamdulillah... terlepas aku
nasib baik x kawin hahaha..

hari berganti hari..
minggu berganti minggu..
bulan berganti bulan..
aku jatuh cinta lagi sekali...

kali ini lagi besar rintangan..
macam2 hal yg dia buat..
membuatkan aku sakit hati sgt
aku x kisah dia mcm mana
aku tetap terima dia seadanya
aku x kesah kisah2 silamnya..
sbb aku berharap satu hari dia pasti akan berubah..

aku cuba utk bersabar
knp sikapnya tiba2 berubah jadi terlalu kasar..
bagiku sgt kurang ajar dan biadap...
kenapa...

suatu hari.. aku menerima panggilan.. dr seorg perempuan yg mengaku kekasihnya.. whatt??? again??? sekali lagi aku rasa terhina sgt sakit hati sgt2!!! begitu aku sgt setia!!! tp x dihargai jugak!!!

i wonder... knp??? i believed dat... sumthing wrong antara mrk.. ............ oouuhh.. ya Allah sekali lagi Kau selamatkan aku...

sejak dari itu... hati aku tidak dpt menerima cinta dr manusia lagik!! uhukk.. aku betol2 dh x berdaya nk pk hal cintan cintun ni lagik. langsung x de nafsu nk mencintai..
aku hanye pk kerja je
siang malam keje..
sabtu ahad pun aku keje.
aku carik keje part-time bg memenuhkan masa aku
aku jadik workaholic!
huh... boleh ke mcm tu???

serius... hati aku.. dh tertutup... tertutup rapat... sangat2 rapat...
dan... terlalu rapat...
hingga saat ini...
masih lagi tertutup rapat...


maafla lelaki2 kat luar sana tu..
klo semua perempuan mcm aku kan bagus
semua tertutup hati..
biar padan muka kamu hak3...


p/s: untuk kamu...
maaf ye... maaf sgt2 krn x bisa menerima kamu...



dah2... meh layan artis kesayangan aku nih!

Wang Lee Hom

王 力 宏









31 Animator Comments:

momentinlife said...

owh! reason ko mmg kukuh utk menulis entry ini..

*berpijak di bumi yg nyata? mmg ini spttnya semua insan buat!

akn ada lelaki yg btl2 menghargai ko.. cuma masanya belum tiba.. anyway,focus kpd benda yg spttnya dulu.

'hati tanpa cinta, masih lg di panggil hati'..=)

en_me said...

jodoh ajal maut rejeki - sumernyerr tuhan tentukannn.. wallahualammmm.. hi akak iezza itteww

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

momentinlife:

ok thankss ;)

ohohoho.. jadi aku ni masih ade hati la yek ekekeke...

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

en_me:

yer la en_me ittewww...

hehe ;)

-WaN- said...

laki baik utk pompuan yg baik..
semua makhluk dicipta berpasangan..

yakinlah,tak perlu susah payah cari.kalo dah jodoh tak kemananye...

Jard The Great said...

wow.. aku baru tahu pasal nih...

sebak plak tibe2.. sbb aku blom pernah ade experience bercinta.. knp ek?? huhuhu...

hawa lilis suriyani said...

dulu hati sy dah tertutup...
tp skang dh terbuka balik..
mybe sbb lupe nk solid kot.. :P

IxoR@ said...

Panjangnya entri ni...ini entri luahan perasaan....

"ku doakan moga nti pintu hatimu terbuka dgn org yg benar2 menjadi pilihan".....

:D

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

-Wan-:
laki baik utk pompuan yg baik..
tapi...
selalunya laki yg jahat utk pompuan yg baik huhu..


Jard:
baik x yah becinta je hehe.. lagi best jadik single ;)


HLS:
hahaha..
tahniah2 ekeke


IxoR@:
huhu..
memang ini luahan hati
tetiba teringat kisah lama hehe..

Batik Biru said...

sebenarnya itu boleh dikatakan balasan juga pada awk, sebab dari mula awk yang mula mempermainkan hati lelaki....kira main atas main la. Walau apa pun, jgn la cepat mengalah, sebab bila serik dgn lumrah manusia yang bercinta, awk dah langgar beberapa ayat Allah. Tapi awk pun satu, cari la lelaki mengikut kriteria dalam kitab. lelaki skrg ni banyak yang menjahanamkan dan tak kurang juga wanita, sama saja. Carilah yang beriman, tapi apa maksud iman tu? mcm mana nak nampak iman manusia itu? so....fikirkanlah...kalau ada jawapan, bgtau la saya.

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

Batik Biru:

masa tu x dpt 'petunjuk' lagi. so x fham kriteria yg sepatutnya ;)

Monkey D Luffy said...

trauma mendalam ni...

tp hidup adalah pilihan sendiri

yg ptg hepi ;p

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

monkey d luffy:

huh..tau x pe ;)

Framestone said...

out sikit je--> mmg susah pun nk fhm tue.. walaupun dah fhm kekdg wat je xfhm.. takut pompuan naik lemak he..23x (kekdg xleh nk dimanje sgt perempuan nie, sebab perempuan mudah hanyut dalam perhatian lelaki, takut akhir nnt mereka 200% xreti nk berdikari..sume past kat laki he..23x)

ops pernah nmpk muke bro kat mne ek?? blog mne yg len tue ek?/ story sikit..bro cam blur2 je nie he...23x td belek sampai mne dah.. ye ej baru sgt kat sinie..rase cam dah lame je dok dtg blog bro kan

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

framestone:
hak3..sye reti berdikari tau

oppss.. buat2 x tau lak bro hek3...

Framestone said...

out larik sikit--> eh?? tgh fikirkan..tgk kat mne pakai baju sekolah nie he..23x xkisah la die leh 500% berdekari..tp bile dah terlebih diamnjekan..dari 500 pun leh turun jd 50%.. sebab tue la dinamakan manusia iaitu makhluk tuhan yg paling alpa

Framestone said...

larik2 anak--> he...23x geram knpe pulak nie...ops terbias kat diri sendiri ke?? bro xde la jahat mne pun..nakal je..suke mengusik org he...23x

ops awat weks weks nie.. ops jgn la muntah kat blog bro

Framestone said...

larik2 terjatuh--> oh xterbias ek he..23x bro gurau je noh... xpuas hati pasal pe ek...pasl bro xfhmi kamu ek he.23x

insya'lah bro usha cite tue if xde aral melintang la kan.. pe2 pun bro xleh nk jnji..if ade kat umah leh la tgk.. mne la tau kot2 time tue bro dlm perjalanan balik ke Perak

khaLifah feDi said...

emm aq harap aq bkn yg qm maksudhkan .muahhaa..

[prasantan aje]

أزيزول حاكيم said...

entry yg menyayat hati....
harap, nanti akan ada seorang hamba allah yg betul2 mencitai ko...

amin....

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

Framestone:

hahaha.. bro ni ade2 je la weks..weks..


kf:
ko ler org nyer tu ekeke


أزيزول حاكيم:
azizul hakim.. erm sedap nama ;)
insyallah..

amin.. ;)

أزيزول حاكيم said...

don worry...
allah mencipta setiap manusia/ benda berpasangan kan3?
hehe

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

azizul:
yerp.. betol ;)

paiseh said...

lu baru lepas kena cerai ke weyh??
hahahhahaa..!!

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

paiseh:

wei ..lu bikin gua panas la
hahahaha...

gua x kawin lagik mane de kes cerai2 nih wakakak

Jard The Great said...

wow.. baru ku tahu.. sama la kita.. hati kering when it comes to guys.. huhuhu..

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

jard:

hati kering??

ye kot

hahaha...

Mr.Aztech said...

-yg pasti ader jugak lelaki yg akan mamhmi kt lak..hehehe
-kakar swak...
-mek mok tauk kt tow..ttba jak bg komen..ishhh lmak crik sapakah gerangan nya

iyda7 said...

wa....tol2 respect coz ley idup tanpa laki..n not waver with their words...

SHAIKH said...

wow..jgn dendam sgt..
enjoy ur life..;)

Anonymous said...

buat pertama kali...aku telah menitiskan...iya menitiskan air hidung...sebab entree ko mmg bagus..pecaya cakap aku, laki yang typical mmg ramai, nak cari yang the best mmg susah..so keep faith..

~ T.E.S.T.A.R.O.S.A ~ © 2008 Por *Templates para Você*